• advertisement
  • Îcălţăminte pentru copii

   Picioarele unui copil cresc în fiecare zi. În primul rând trebuie sa măsurați corect talpa piciorusului copilului dvs. la fiecare 3 luni. Astfel, veți ști dacă pantofii copilului dvs. sunt sau nu prea strâmți. Copilul nu vă poate spune când pantofii sunt prea mici şi îl strâng. Mergeți la cumparaturi mai degraba după-amiază, chiar dacă la sfarsitul zilei, pentru că si picioarele copiilor se umflă de-a lungul zilei.
   Nu vă bazați pe testul cu degetul mare (de obicei verificam mărimea pantofilor apăsând cu degetul mare al mâinii pe vârful lor.) când copilul dvs. probează o pereche de pantofi noi. Copiii iși vor retrage din reflex degetele picioarelor de îndată ce simt presiunea din exterior, așa să încât puteți să va rataciți.
   Trebuie să cumpărăm încălţămintea cu minim 6-7 mm mai mare decât talpa copilului. Această lungime va oferi suficient spaţiu pentru creşterea rapidă a picioruşelor. Pantofii trebuie să aibă spaţiu suficient pentru degeţele (cea cu vârfurile aproape pătrate este cea mai bună pentru primii paşi). Vârfurile pantofilor trebuie să fie rotunjite şi uşor ridicate astfel încât copilul să nu se împiedice. Încălțămintea ar trebui sa fie suficient de înalta spre superior pentru a preveni comprimarea degetelor în timpul mersului și în același timp să asigure un spațiu suficient pentru o eventual glisare.
   Cei mai buni pantofi pentru copii sunt cei care urmeaza miscarea naturala a piciorului.

   Copilul trebuie încălţat cu ghetuţe sau pantofi moi, din piele, cu talpa flexibilă, şi asta numai după ce învaţă să facă primii paşi. Talpa trebuie sa fie din cauciuc, destul de flexibilă și să nu alunece. O talpă bună este elastică și nu alunecă, asigură picioarelor izolarea corespunzătoare împotriva frigului. Încălțămintea copilului trebuie să fie cât mai comoda si sigura, este important să asigure stabilitatea piciorului, fără a limita mișcările naturale din timpul mersului.

 • Cumparați
  Затвори
  Отвори
  Няма резултат